Wat voor toekomst heeft de natuur in het Markermeer?

3 juni 2014

Lelystedelingen worden uitgenodigd om mee te praten over Marker Wadden

Op donderdag 19 juni bent u weer welkom in het Marker Wadden café in Lelystad. Natuurmonumenten en de Natuur-en Milieufederatie Flevoland organiseren 5 keer per jaar een Marker Wadden Café voor iedereen die meer wil weten over het project Marker Wadden. Dit keer met een presentatie van Mennobart van Eerden bevlogen ecoloog bij Rijkswaterstaat en een van de grootste kenners van de ecologische processen in het Markermeer.

Van Eerden vertelt over de ecologische processen en de betekenis van de Marker Wadden voor de natuur in en om het meer. Naar verwachting worden de Marker Wadden vooral  belangrijk voor vele trekvogels die hier kunnen uitrusten en weer bij kunnen eten voor hun verre reis naar het zuiden. De eilanden worden omringd door langzaam aflopende oevers, iets wat het markermeer nauwelijks kent maar heel belangrijk is voor waterplanten en vissen.

Het Marker Wadden Café vindt plaats in de winkel DuurzaaminLelystad aan het stadhuisplein van Lelystad. Het begint om 19.30 uur en zal rond 22.00 uur zijn afgelopen. U hoeft zich niet vooraf aan te melden. Met de Marker Wadden Cafés krijgt ook de Lelystadse bevolking de mogelijkheid zich te verdiepen in het project Marker Wadden en mee te praten

De volgende Marker Wadden Cafés staan gepland op 11 september, 9 oktober en 13 november.

Marker Wadden

Marken Wadden is een uniek project voor de aanleg van een serie natuureilanden in het Markermeer. Het ontwerp verrijkt het Markermeer met natuuroevers en pakt het hardnekkige slibprobleem aan. Zo kan er weer een gezond evenwicht ontstaan waar dieren en planten in het Markermeer zich op een natuurlijke manier kunnen herstellen. Ook voor de economie zijn de Marker Wadden een belangrijke impuls. Zo nemen de recreatiemogelijkheden in het meer toe en is ‘bouwen met slib’ een innovatieve techniek die over de hele wereld toepasbaar is. Het is de verwachting dat in 2016 wordt begonnen met de aanleg van het eerste eiland.

Meer informatie over het project zie www.natuurmonumenten.nl/markerwadden en facebook/markerwadden. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Sari Schoo (Natuurmonumenten): 06 – 54295248
Vera Dam (Natuur- en Milieufederatie Flevoland): 0320 – 25 35 05 of 06 – 12 66 48 27