Wateroverlast en street food revolution

30 juli 2014

In de uitzending van 29 juli komen wateroverlast, street food revolution en MooiFlevoland groene uit-tips aan bod.  Om de items te beluisteren klik je op de link. Op de pagina waar je terecht komt zijn de items te beluisteren onder Puur Lifestyle:  Beluister de items van Omroep Flevoland hier.

–          Wateroverlast? Wat kan je zelf  doen ter voorkoming.
Waarschijnlijk krijgen we vaker last van heftige regenval als gevolg van de klimaatverandering en verstedelijking. De overheid en de waterschappen doen veel om wateroverlast te voorkomen. In natuurgebieden en groenvoorzieningen en wadi’s worden voorzieningen gemaakt om water op te vangen. Zelf kan je in je tuin zorgen dat het water weg kan door minder tegels te leggen, of het water opvangen in een regenton. Een groen dak (met bijvoorbeeld sedum) kan ook helpen het water op te vangen.

–          Nieuwe trend: street food revolution
Je komt het tegen op allerlei markten en festivals. Het is overgewaaid als trend vanuit de VS en Engeland. In oldtimers worden plekken gecreëerd met goede koks die met passie gezond eten koken. De rollende keukens. Helaas kan het nog nietzomaar op straat, want daar zijn ingewikkelde vergunningen voor nodig. Er is een petitie gestart om dit toch mogelijk te maken. Weten waar deze rollende keukens te vinden zijn? Kijk voor informatie op reizendesterren.org

–          Er-op-uit: groene uittips

Kijk voor leuke uitjes de komende week op www.mooiflevoland.nl