Welke kleur krijgt jouw dak?  

Welke kleur krijgt jouw dak?  

Welke kleur krijgt jouw dak?  

 

 

 

 

Kies jij voor een duurzaam dak? Je kunt kiezen voor zonnepanelen, maar ook voor een groen dak. Je kunt zelfs kiezen voor beiden! Welke kleur krijgt jouw dak? . Neem contact op of kom langs bij het lokale Energieloket voor een adviesgesprek: www.energieloketflevoland.nl/contact

Uit onderzoek van Natuur en Milieu blijkt dat er nog ruim 2 miljoen schuurtje, uitbouwtjes of garages een groen dak kunnen gebruiken.  Ook blijkt dat er  21 miljoen vierkante meters aan grijs dak is om te vergroenen. Aan de hand van luchtfoto’s is bekeken welke daken makkelijk en eigenhandig vergroend kunnen worden, door bijvoorbeeld sedumplantjes.

Groene daken zijn nuttig voor dieren, planten, mensen en de stad. Ze zorgen voor verkoeling in huis (gemiddeld zo’n 4 graden). Dit bespaart daarnaast energie bij een eventuele airco. Ook geven groene daken verkoeling op en rond het dak, wat bijvoorbeeld zonnepanelen beter laat presteren.

 

Energieloket Flevoland helpt: onafhankelijk gratis advies
Bel (0320-252004), mail (energieloket@nmfflevoland.nl), chat met ons via www.energieloketflevoland.nl of bezoek een van onze lokale inloopspreekuren. Zie voor tijden en locaties: www.energieloketflevoland.nl/contact.

Voor actuele acties en activiteiten volg ons op Instagram en Facebook.

Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag.
Energieloket Flevoland helpt!