Wie verdient dit jaar de Groene Pluim?

9 december 2014

In januari 2015 reikt Natuur- en Milieufederatie Flevoland voor de zesde keer de Groene Pluim uit. De Groene Pluim is een wisseltrofee die jaarlijks wordt overhandigd aan een persoon of organisatie die zich heeft ingezet voor de Flevolandse natuur. Dit jaar is het thema ‘Natuur in de Stad’. Natuur- en Milieufederatie Flevoland ontvangt graag vóór 1 januari 2015 nominaties voor personen of organisaties die zich het afgelopen jaar op bijzondere wijze hebben ingezet om stedelingen meer te betrekken bij de Flevolandse natuur (op wat voor manier dan ook). Welke vrijwilliger, inwoner, medewerker bij bedrijf, organisatie of gemeente verdient volgens u een Groene Pluim?

Begin 2010 heeft Natuur- en Milieufederatie Flevoland voor de eerste keer De Groene Pluim uitgereikt. De Groene Pluim is een begerenswaardig beeldje, ontworpen door de Almeerse kunstenaar Vincent van Ginneke. Begin 2015 zal de huidige bezitter van De Groene Pluim, Lennard Duijvestijn van Het Landgoed Roggebotstaete, het beeldje overdragen aan de winnaar van De Groene Pluim 2015! Eerdere winnaars waren de gemeente Noordoostpolder (2010), Jeroen Reinhold van Landschapsbeheer Flevoland (2011), de Werkgroep Natuur & Milieu Golfresidentie Dronten (2012), Inge Hagens van de Vogel- en Natuurwacht Zuid-Flevoland (2013).

Nominaties kunnen tot en met 31 december 2014 doorgegeven worden aan Ilse Deurman, i.deurman@nmfflevoland.nl of op tel. nr. 0320 253505. We ontvangen graag een korte motivatie met hoe deze persoon bijdraagt aan ‘Natuur in de Stad’ in Flevoland en waarom hij/zij de NMFF Groene Pluim verdient.
Voor meer informatie over de Groene Pluim kunt u terecht op www.nmfflevoland.nl. De volgende winnaar van De Groene Pluim zal op 19 januari 2015 bekend worden gemaakt.