Word flexitariër ! Ga deze week 3x voor vegetarisch

Word flexitariër ! Ga deze week 3x voor vegetarisch

 

 

 

 

 

 

Vegetarisch eten draagt bij aan een goede en gezonde leefomgeving. Vegetarische voedingsbronnen zorgen voor minder broeikasgasuitstoot en landgebruik. Doe daarom deze week mee aan de challenge: Word flexitarier! Ga deze week 3x voor vegetarisch. www.ikdoemeejijook.nl  #ikdoemeejijook    

Waarom vegetarisch?
Vegetarisch eten is om diverse redenen een goed idee. Het is een keuze die niet alleen wenselijk is met het oog op dierenwelzijn, maar ook voor de toekomst van onze planeet. Bovendien is voor de productie van vlees enorm veel grondstoffen nodig. Daarom roepen we Flevolanders deze week op om het stukje vlees of vis over te slaan en te kiezen voor drie vegetarische alternatieven. Moeilijk? Geef je op en ontvang van ons een gratis receptenfolder met tips en adviezen. Zo helpen we je om jouw Flevolandse voetafdruk een maatje kleiner te maken. Eet smakelijk!

 

Impact challenge vorige week
Flevolanders namen al enthousiast deel aan de challenge “Ga smullen: start vierkante meter moestuin’’. In een jaar besparen zij daarmee 25 kilogram CO2 aan voedselkilometers. Stel je voor dat alle Flevolanders dat zouden doen, dan besparen we jaarlijks zo’n 1,7 miljoen kilogram CO2!

1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland  
In april staan de challenges in het teken van ‘duurzaam voedsel’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl