Zeewierburger, fashion en hardlopen

5 februari 2014

In de uitzending van 4 februari komen de Zeewierburger, duurzaamheid tijdens de Fashion week en MooiFlevoland uittips aan bod.  Om de items te beluisteren klik je op de link. Op de pagina waar je terecht komt zijn de items te beluisteren onder Puur Lifestyle:  Beluister de items van Omroep Flevoland hier.

– De zeewierburger
Een soort van hamburger maar dan gemaakt van zeewier. Mark Kulsdom (filmmaker) en Lisette Kreischer (foodstyliste) zijn twee jaar geleden naar New York gegaan met het idee dat er meer moet kunnen met zeewier. Ze kwamen terug met de Zeewierburger (The Dutch Weedburger). In zeewier zit veel eiwit, je hebt geen zoetwater nodig voor de productie en het bevat de basissmaak umami. De burger is volledig vegetarisch en heeft de textuur, kleur en ook de smaak van vlees. Op popfestivals wordt het opgepikt en ze zijn zelfs al verkrijgbaar bij verschillende restaurants (bijv. Hajé Restaurants in Flevoland langs de A6).
Lees hier meer over The Dutch Weed Burger

– Duurzaamheid tijdens de Fashion week in Amsterdam
In januari was er aandacht voor de Nederlandse mode-industrie tijdens de Amsterdam Fashion Week. Door de Schone Kleren Campagne is een convenant opgesteld om de arbeidsomstandigheden in lagelonenlanden te verbeteren. Er was tijdens de Fashion Week aandacht voor welke bedrijven dit convenant hebben ondertekend. Het is een balans zoeken tussen hoe je op een goede manier kunt produceren en het betaalbaar houden. Hoe meer vraag er is hoe goedkoper het kan worden. Ook werd er een oproep gedaan voor Slow Fashion: Kleding die langer ‘in’ blijft. Je ziet dat merken zich meer instellen op duurzaamheid. Je hebt pioniers als Netl en Re-Share (in Flevoland) nodig om dit verder te krijgen.

– Groene uittips voor komende week in Flevoland
Hardlopers kunnen gebruik maken van trailrunning en hardlooproutes in Flevoland. Trailrunning is voor de hardloper die van een uitdaging houdt. Het zijn routes met onverharde paden en veel reliëf. In het Harderbos kan de trailrunner 15 km hardlopen. Voor beginners is een  hardlooproute in het Voorsterbos van 3,5 km en voor de al wat meer geoefende loper een hardlooproute van 9,5 km in het Harderbos.
Lees meer op www.MooiFlevoland.nl