Zonnebrand-crèmes en kweekvlees kookboek

6 augustus 2014

In de uitzending van 5 augustus komen het smeren van zonnebrand-crème, Kweekvlees kookboek en MooiFlevoland groene uit-tips aan bod.  Om de items te beluisteren klik je op de link. Op de pagina waar je terecht komt zijn de items te beluisteren onder Puur Lifestyle:  Beluister de items van Omroep Flevoland hier.

– heerlijk zonnetje en volop smeren: de andere kant van de zonnebrand-crème
Niet elke zonnebrand is even goed voor het milieu en voor je huid. Zonnebrand-crèmes bevatten soms zinkoxide die niet goed is voor het plankton. Titaniumdioxide is giftig voor vissen. Ook in natuurlijke zonnebrand-crèmes kan dit ook zitten. Kijk op de verpakking wat er in zit. Kijk of er geen microplastics in de crème zitten. Microplastics kunnen worden opgenomen door vissen, mosselen ed. Deze worden gegeten door mensen en kunnen zelfs door zwangere vrouwen doorgegeven worden aan hun ongeboren kind. Ook de verpakking is plastic en draagt bij aan de afvalberg. Als je niet wil smeren, draag dan lange kleding en een pet om je te beschermen tegen de zon.

– trend: wereld eerste Kweekvlees kookboek
Kweekvlees zijn dierlijke cellen die in een bioreactor zijn gegroeid. De recepten uit het kookboek zijn nog niet te maken. Het is de bedoeling dat mensen aan het idee wennen. Vlees heeft impact op het milieu met landgebruik en ziektes. We zijn aan het zoeken naar alternatieven. Kweekvlees kan een van die alternatieven zijn. In het kookboek vind je: gebreide biefstuk, dodo nuggets, tovervlees ballen voor de kinderen, transparante vleessushi, vleesijsjes en meer. Het biedt een fantastische fantasiewereld van wat je met dit vlees zou kunnen. Het maakt je nieuwsgierig. Nederland loopt voorop in deze ontwikkeling en ook het patent voor kweekvlees is in Nederlandse handen.

– er-op-uit tips
Beluister de tips bij omroep Flevoland of kijk in de agenda van MooiFlevoland: www.mooiflevoland.nl/agenda