Zonnekaart geeft inzicht in mogelijkheden zonnepanelen

28 april 2014

Gemeente Lelystad stelt de zonnekaart beschikbaar voor haar inwoners. Via de website www.lelystad.zonnekaart.nl  is met één druk op de knop te zien of een dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen of zonneboilers. Met behulp van de ingebouwde rekenmodule kunnen woningeigenaren ook direct zien wat de investering oplevert.

De prijs van zonnepanelen is de laatste jaren sterk gedaald. Voor woningeigenaren is de  terugverdientijd daarmee minder dan 10 jaar geworden. Omdat zonnepanelen zeker 25 jaar meegaan kan er een lange periode verdiend worden aan de zon. Wethouder Wout Jansen: “De zonnekaart is een prachtig middel om per woning te bekijken wat de mogelijkheden zijn om gebruik te maken van  zonne-energie. Met de zonnekaart informeren we de bewoners over het gebruik van zonnepanelen, de kosten en de baten, maar ook over de positieve bijdrage aan het milieu. En daar doen we het toch allemaal voor, met elkaar ervoor zorgen dat onze samenleving duurzamer wordt en blijft”.

De Duurzaamheidswinkel heeft meer informatie over zonnepanelen. De winkel is gevestigd aan het Stadhuisplein 51 en is van dinsdag t/m vrijdag geopend.