Zwemmen in natuurwater en oranje gadgets

9 juli 2014

In de uitzending van 8 juli komen tips voor zwemmen in natuurwater, duurzame oranje gadgets en MooiFlevoland groene uit-tips aan bod.  Om de items te beluisteren klik je op de link. Op de pagina waar je terecht komt zijn de items te beluisteren onder Puur Lifestyle:  Beluister de items van Omroep Flevoland hier.

–          Tips voor lekker zwemmen in natuurwater in Nederland
Het is vakantie en daar hoort zwemmen in natuurwater bij. Er zijn overal in Nederland plekken waar je in het natuurwater kan zwemmen. Er is een zwemwaterapp ontwikkeld en daar staan 800 plekken op die veilig zijn en die gecontroleerd worden op goede waterkwaliteit. Je kan de faciliteiten bekijken, kosten, of honden zijn toegestaan. Ook kan je zien wat de uitkomsten zijn van controles en of er niet bijvoorbeeld blauwalg in het water zit. De app is ontwikkeld door overheden. De waterkwaliteit beheerders onderhouden de app.
–          Duurzame Oranje gadgets
We worden door gadgets overspoeld. Zolang het goed gaat wordt alles steeds meer oranje. Hoe duurzaam zijn de gadgets? Als je de gadgets een lang leven geeft is het geen probleem. Je kan bijvoorbeeld een Dopper en Join the Pipe waterfles in het oranje. Brazilaanse wenslintjes kan je dragen tot ze versleten zijn. T-shirts waarmee je een goed doel steunt. De opbrengsten van het I love Brazil wordt gedoneerd aan straatkinderen in Rio the Janeiro. Er zijn ook shirtjes van bio-katoen. Alle oranje spullen kan je hergebruiken met bijv. met Koningsdag of volgende EK’s en WK’s.
–          Er-op-uit tips komende week
Spring mee met de Big Jump. Op diverse plekken in Europa wordt zondag om 15.00 uur in het water gesprongen om aandacht te vestigen op het belang van schoon water. Spring bij Camping Waterhout in Almere. Op Urk wordt gesprongen op zaterdag om 15.00 uur in de Urkervaart.
Zondag is ook landelijke openimkerdag. Imker Cor Dol vertelt van alles over de bijen van Stad en Natuur bij de Kemphaan in Almere.
Kijk voor een overzicht van leuke activiteiten op www.mooiflevoland.nl/agenda