April duurzaam voedsel 

April duurzaam voedsel 

April duurzaam voedsel 

 

 

 

 

In april staat het thema duurzaam voedsel centraal. Maar liefst 20 tot 35% van de milieubelasting en CO2-uitstoot komt van voedsel. Dat is nog meer dan bij vervoer. Door duurzamer te eten kun je je milieu-impact tot wel 50% verlagen. Doe mee met onze challenges en verklein je voedsel-voetafdruk!  

 Verklein je voedsel-afdruk door:  

  • Vaker te kiezen voor duurzaam, lokaal eten en drinken 
  • Voedselverspilling tegen te gaan 
  • Te kiezen voor seizoensgroenten uit Nederland, bij voorkeur uit Flevoland
  • Vaker vegetarisch te eten 

Je kunt je voedsel-voetafdruk verkleinen door mee te doen aan de circulaire challenges. NMFF heeft challenges voor inwoners, bedrijven en overheden: 

  • Ga smullen. Start een vierkante meter moestuin! 
  • Word flexitariër! Ga deze week 3x voor vegetarisch
  • Wildplukken. Deel jouw favoriete ‘wildpluk’-recept!
  • Samen tegen voedselverspilling. Deel jouw kliekjesrecept! 

Wil jij ook aan de slag met duurzaam voedsel en je voedsel voetafdruk verkleinen? Schrijf je dan in voor de challenges in april en ontvang diverse informatieboekjes en handige tips en tricks.