Circulaire Challenge Maart: Duurzaam bouwen

Circulaire Challenge maart: Duurzaam Bouwen

In maart staat het thema “duurzaam bouwen” centraal bij de NMFF. Wist je dat de bouwsector wereldwijd verantwoordelijk is voor 40% van het geproduceerde afval? De bouwsector produceerde in 2016 het meeste afval in Nederland meldt CBS. Duurzaam bouwen zal dat percentage aanzienlijk doen dalen, maar staat nog in de kinderschoenen. In Flevoland liggen tal van kansen om hiermee aan de slag te gaan en de voetafdruk te verkleinen. Doe mee met onze challenges en verklein je woon-voetafdruk!

Waarom duurzaam bouwen?

Bij duurzaam bouwen wordt bij het ontwerp rekening gehouden met de omgeving en bij de bouw worden milieuvriendelijke producten gebruikt. Ook kunnen bouwdelen of producten worden gebruikt die een langere levensduur hebben. Waarom is duurzaam bouwen belangrijk? Het is toekomstbestendig: het verlaagd de uitstoot van CO2 en het gebruik van schadelijke stoffen. De energielasten zijn lager, vooral als je een goed geïsoleerd of energieneutraal huis hebt. Daarnaast woont het comfortabeler mede door een gezonder binnenklimaat en minder tocht.

Circulaire challenges: ga de uitdaging aan!

Weet jij hoe groot jouw voetafdruk is? Doe de voetafdruk-test op www.flevolandsevoetafdruk.nl. Je kunt je voetafdruk op verkleinen door mee te doen aan de circulaire challenges. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik. Durf je het aan en doe je mee? Wil jij ook aan de slag met duurzaam bouwen en je woon voetafdruk verkleinen?

Challenges maart

  • Dak eraf, isolatie en zonnepanelen erop!
  • Interieur restyle? Kies voor circulair!
  • Kies voor natuur: in, om en op het huis!
  • Help de bij thuis
  • Thuis klusje klaren? ga circulair klussen

Doe je mee? Ga dan naar www.ikdoemeejijook.nl