Circulaire Challenge mei: Schoon vervoer

Circulaire Challenge mei: Schoon vervoer

Dagelijks gaan we op pad met de auto, fiets of het openbaar vervoer. Vaak is ons vervoer belastend voor het milieu, dit kunnen we veranderen door in te zetten op duurzame mobiliteit. Het gebruik van de auto zorgt voor bekende issues zoals de uitstoot van CO2 en fijnstof. Het gebruik van de auto heeft invloed op het klimaat en de luchtkwaliteit. Een schone manier van vervoeren is hard nodig. Hier maakt NMFF zich in de maand mei hard voor: kies voor schoon vervoer. Wij doen mee, jij ook?

Waarom schoon vervoer?

Ga je deze week op pad naar de supermarkt, school, sportveld of werk? Gun je auto een dagje vrij: pak de fiets. 71% van de verplaatsingen is korter dan 7,5 kilometer. Voor 36% van deze korte ritten wordt de auto gebruikt terwijl dit ook met de fiets zou kunnen! Zo verbeter je de luchtkwaliteit en het milieu. Wist je dat de CO2-uitstoot van één reizigerskilometer van een fiets 40x zo klein als die van een auto. Bij een elektrische fiets is dit een factor 26. Bovendien ga je je fitter voelen en geniet je meer van de natuur om je heen. Naast dat het gezond is voor mens en natuur levert het ook geld op. 41 cent aan maatschappelijke baten levert het op wanneer iedere autokilometer (in stedelijk gebeid) wordt vervangen door een fietskilometer. Dit is 4 tot 10 cent buiten de bebouwde kom. Kies voor duurzaam en laat de auto staan. De lente is nu op zijn mooist! Win-win dus!

Circulaire challenges: ga de uitdaging aan!

Weet jij hoe groot jouw voetafdruk is? Doe de voetafdruk-test op www.flevolandsevoetafdruk.nl. Je kunt je voetafdruk op verkleinen door mee te doen aan de circulaire challenges. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik. Durf je het aan en doe je mee?

Challenges mei

  • Support de Fietsersbond! Kies voor veilige én snelle fietspaden
  • Naar kantoor? Stap op en pak de fiets!
  • Op pad? Laat de auto staan en pak de fiets!
  • Op de fiets naar de sportclub voor een gratis warming up!

Doe je mee? Ga dan naar www.ikdoemeejijook.nl