Goed Boeren

‘Voorbeeldboeren’ werken back to basic en delen kennis en ervaring

Project | Thema:

Goed boeren

Een landbouwsector met een gezonde bodem, gesloten kringlopen en weerbaarder gewas en vee: dat is waar de Brabantse Milieufederatie (BMF) voor gaat. Gelukkig zijn er ook steeds meer boeren die hier hetzelfde over denken en zelfs al volop bezig zijn met de transitie naar een nieuw, duurzaam landbouwsysteem dat midden in de samenleving staat.

In het netwerk ‘Goed Boeren’ brengt de BMF twaalf van deze innoverende boeren uit verschillende takken van de landouwsector bij elkaar.

De ‘voorbeeldboeren’ werken onder het motto back to basic en delen hun kennis en ervaring met elkaar en collega-boeren. De BMF heeft hierin een coördinerende rol en verzorgt de communicatie naar buiten. Systeemverandering krijgen de boeren namelijk niet in hun eentje voor elkaar: onder meer consumenten, supermarkten en wellicht ook natuurorganisaties zijn hierin belangrijke schakels. Daarnaast wil het netwerk de veelzijdigheid van zijn bedrijven beter in beeld brengen en knelpunten en kansen voor vernieuwing onder de aandacht brengen van de politiek.

Meer weten over de ideeën van het netwerk ‘Goed Boeren’? Bekijk dan het informatiefilmpje of bezoek BMF-website.

Vragen over dit project?

Wil je al het nieuws over NMF projecten in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief

Gerelateerd nieuws