Lelystedelingen compenseren kerstbomen!

Lelystedelingen compenseren kerstbomen!

Lelystedelingen compenseren kerstbomen!

 

 

 

 

 

 

Demi uit Lelystad bracht haar kerstboom zonder kluit bij de lokale milieustraat van HVC aan de Zeeasterweg in Lelystad. Mooi, maar elke omgekapte boom verdient eigenlijk weer een vervanger. Demi ontving daarom een voucher voor het verzilveren van een boompjespakket van PlanBoom. Dit initiatief is samen met de gemeente Lelystad en Natuur en Milieufederatie Flevoland in het leven geroepen, om zo, ook tijdens de feestdagen, bij te dragen aan meer duurzame keuzes.

In samenwerking met de gemeente is de actie: ‘’Een boom voor een boom” compenseer je kerstboom, in een leuke en duurzame actie verpakt, om de Lelystedeling ook tijdens de feestmaand te stimuleren duurzame keuzes te (blijven) maken.

Lever je kerstboom in!
Heb jij ook een kerstboom zonder kluit? Lever deze dan in bij de milieustraat van HVC aan de Zeeasterweg in Lelystad en ontvang een waardebon voor een gratis boompjespakket met 3 inheemse bomen (150 vouchers beschikbaar, OP=OP). Wist je bijvoorbeeld dat één volwassen boom hetzelfde natuurlijke koelvermogen heeft als 10 airco’s? Met het planten van deze bomen  maak jij jouw tuin mooier, groener, aantrekkelijker voor insecten en dus beter voor de biodiversiteit en gezonder. Zo draag jij jouw steentje bij aan een mooi en duurzaam Flevoland!

Plan Boom: 500.000 bomen in Flevoland
We gaan voor de aanplant van 500.000 Flevolandse bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied. Het zijn allen bloeiende en vruchtdragende bomen, dus eetbaar en goed voor de bijen en andere bestuivers. Een initiatief voor en door burgers. Hiermee verkleinen we onze CO2 uitstoot en wordt onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. We hopen hiermee ook een enorme boost te creëren op het verbeteren van de biodiversiteit. Samen planten we in heel het land 10 miljoen bomen voor een groener, gezonder en mooier Nederland. Draag jij jouw steentje bij? Kijk op www.planboom.nl voor meer informatie.