Meerderheid partijen Provinciale Staten tegen komst datacenter

Meerderheid partijen Provinciale Staten tegen komst datacenter

Meerderheid partijen Provinciale Staten tegen komst datacenter

 

 

 

 

 

Na tegenstand uit de gemeenten en uit Den Haag heeft nu ook een meerderheid van partijen in de Provinciale Staten van Flevoland zich uitgesproken tegen de komst van het hyperscale datacenter van Meta naar Zeewolde. 

Dit betekent niet dat het datacenter in Zeewolde nu definitief van de baan is. Daarvoor moet het bestuur van de Provincie zich ook uitspreken tegen het datacenter. Dat is tot op heden niet gebeurt. 

Één van de redenen hiervoor is dat de vergunningverlening  voor het datacenter nog loopt. Een deel van die vergunningen worden verzorgd door de Provincie; de zogenaamde Omgevingsvergunningen. Hieronder vallen de bouw-, milieu- en ontgrondingsvergunning.  

Deze vergunningen zijn naar verwachting dit kwartaal klaar en zullen dan ter inzage worden gelegd. Dit betekent dat geïnteresseerde partijen commentaar kunnen geven op deze vergunningen. De Natuur en Milieufederatie in samenwerking met haar partners zeker van deze gelegenheid gebruik maken om het energieverbruik, waterverbruik en de natuurimpact aan de kaak te stellen! 

Lees hier meer over de vergadering van de Provincie waarin deze tegenstand naar voren kwam.