Meld jouw activiteit aan en vier de Nacht van de Nacht

Meld jouw activiteit aan en vier de Nacht van de Nacht

 

 

 

 

De Nacht van de Nacht vindt dit jaar plaats op zaterdag 29 oktober: de nacht waarop de wintertijd ingaat en het een extra uur donker is! Een uitstekend moment om stil te staan bij het belang van donkere nachten. Door het organiseren van honderden activiteiten in het hele land wordt in de langste nacht aandacht gevraagd voor duisternis.

Voor de achttiende keer organiseren de Natuur en Milieufederaties de Nacht van de Nacht. Een campagne met als doel lichtvervuiling tegen te gaan en Nederland donkerder te maken. Nederland is een van de meest verlichte landen in de wereld. Dit zorgt niet alleen voor energieverspilling maar verstoort vooral het natuurlijke ritme van mensen, dieren en zelfs planten.

Doe mee

De afgelopen jaren werden honderden evenementen door het hele land georganiseerd, van (nacht)fotografie, nachtelijke wandelingen, dineren bij kaarslicht bij een restaurant bij jou in de buurt, tot vaartochten, het beklimmen van kerktorens en andere nachtelijke activiteiten. Doe jij dit jaar ook mee en organiseer je zelf een evenement? Meld jouw activiteit dan gratis aan op onze website.