Op de fiets naar het voetbalveld 

Op de fiets naar het voetbalveld 

 

 

 

 

 

Bij ASV Dronten rennen honderden kinderen en volwassenen vol enthousiasme elke week over het voetbalveld. Trainer van JO12-2 stimuleert zijn team om met de fiets naar de voetbalclub te komen. “Kom op, het zijn jongens van 11, volgend jaar gaan ze naar de middelbare school, die kunnen toch prima zélf fietsen? 

“Ik heb het gewoon voorgesteld in de groepsapp van de ouders van het team. Ik fiets zelf ook altijd, dus ik stelde voor om met de jongens uit Dronten-west om half 6 bij de rotonde af te spreken.” En zo fietsen de jongens nu naar de training, vaak gezellig in groepjes. “Het leuke is dat het nog meer met elkaar is”, merkt Oscar. “Met elkaar trainen, samen douchen én samen fietsen. Dat is goed voor de teamspirit!” 

Na de enthousiaste reacties in zijn team heeft Oscar het ook in de grotere appgroep van de vereniging aan de orde gesteld. Verschillende trainers en ouders reageerden positief: “O, dat is een goed idee, dat gaan we voorleggen, hoorde ik. Ook ouders van jongere kinderen, die nog niet zelfstandig kunnen fietsen, kunnen natuurlijk met de fiets naar het voetbalveld komen. Ze kunnen ook om de beurt met een groepje kinderen uit de buurt komen fietsen. Of op zijn minst niet allemaal apart met de auto, maar carpoolen.” 

Lees het hele verhaal hier.