Samen impact maken werkt bij verkleining voedselafdruk

Samen impact maken werkt bij verkleining voedselafdruk

 

 

 

 

Flevolanders gaan op de fiets naar het werk, de sportclub en naar uitjes en verminderen daarmee de CO2 uitstoot. Hieronder enkele succesverhalen in Flevoland. Samen bespaarden zij vele kilo’s CO2. Een rondgang langs inspirerende voorbeelden van verkleining van de voedselafdruk door Flevolanders. 

Support de Fietsersbond! Kies voor veilige én snelle fietspaden. 

Wist je dat er ook snelfietsroutes zijn, ook wel fietssnelwegen genoemd? Dat zijn snelle fietsroutes tussen woonwijken en werkplekken die een alternatief zijn voor de auto. Ben jij ook voor optimale veilige en goed onderhouden fietspaden en voldoende fietsenstallingen?  

Zo’n 400 Flevolanders steunen de Fietsersbond Flevoland. Zo dragen zij bij aan minder CO2 -uitstoot, en stimuleren ze veilige én snelle fietspaden!  

Op pad? Laat de auto staan en pak de fiets! 

Ga je deze week op pad naar supermarkt, school, sportveld of werk? Gun je auto een dagje vrij: pak de fiets. Zo helpen we het klimaat een handje, want elke dag dat je fietst en de auto laat staan verklein je de Flevolandse voetafdruk! Gemiddeld scheelt het 130 kg CO2 per maand! 

De besparing per persoon kan per week al oplopen dat 650 kg CO2. Als alle Flevolanders een week de fiets pakken kunnen we bijna 275 miljoen kg CO2 besparen.  

Terug naar kantoor? Stap op en pak de fiets! 

Gun je auto een dagje vrij. Word ’s morgens lekker wakker op je fiets, voel de wind door je haar en adem de frisse lucht in. 16 Flevolanders namen deel aan de challenge. De gemeente Lelystad en de provincie Flevoland staan positief tegenover deze challenge! 

Tijdens deze challenge is 832 kg CO2 bespaard. Als alle Flevolanders meedoen besparen we bijna 22 miljoen kg CO2. 

Op de fiets naar de sportclub voor een gratis warming up! 

Hoe vaak pak jij de fiets naar de sportclub of het sportveld? Voetbalcoach Oscar Peterson riep zijn pupillen op om op de fiets naar de training te komen. Het is meteen een prima warming up! \ 

Ruim 60 Flevolanders deden mee aan deze challenge en bespaarden 3834 kg CO2. Als alle Flevolanders meedoen besparen we ruim 26,5 miljoen kg CO2!Pagina-einde 

Op de fiets naar de sportclub voor een gratis warming up!