Schoon vervoer: verklein je voedsel-afdruk  

Schoon vervoer: verklein je voedsel-afdruk  

Schoon vervoer: verklein je voedsel-afdruk  

 

 

 

 

Dagelijks gaan we op pad met de auto, fiets of het openbaar vervoer. Vaak is ons vervoer belastend voor het milieu, dit kunnen we veranderen door in te zetten op duurzame mobiliteit. Het gebruik van de auto zorgt voor bekende issues zoals de uitstoot van CO2 en fijnstof. Het gebruik van de auto heeft invloed op het klimaat en de luchtkwaliteit. Een schone manier van vervoeren is hard nodig. Hier maakt NMFF zich in de maand mei hard voor: kies voor schoon vervoer. Wij doen mee, jij ook? 

Wat kun je  doen? Verklein je voedsel-voetafdruk!  

Ga je deze week op pad naar supermarkt, school, sportveld of werk? Gun je auto een dagje vrij: pak de fiets. 71% van de verplaatsingen is korter dan 7,5 kilometer. Voor 36% van deze korte ritten wordt de auto gebruikt terwijl dit ook met de fiets zou kunnen! Zo verbeter je de luchtkwaliteit en het milieu. Wist je dat de CO2-uitstoot van één reizigerskilometer van een fiets 40x zo klein als die van een auto. Bij een elektrische fiets is dit een factor 26. Bovendien ga je je fitter voelen en geniet je meer van de natuur om je heen. Naast dat het gezond is voor mens en natuur levert het ook geld op. 41 cent aan maatschappelijke baten levert het op wanneer iedere autokilometer (in stedelijk gebeid) wordt vervangen door een fietskilometer. Dit is 4 tot 10 cent buiten de bebouwde kom. Kies voor duurzaam en laat de auto staan. De lente is nu op zijn mooist! Win-win dus!  

Doe mee met onze challenges in mei om hier mee aan de slag te gaan:  

  • Support de Fietsersbond! Kies voor veilige én snelle fietspaden. 
  • Op pad? Laat de auto staan en pak de fiets! 
  • Terug naar kantoor? Stap op en pak de fiets! 
  • Op de fiets naar de sportclub voor een gratis warming up! 

Bij deelname ontvang je een gratis gadget en tips en tricks! Bekijk alle challenges op www.ikdoemeejijook.nl of op www.flevolandcirculair.nl.