Verklein je vervoers-voetafdruk, pak de fiets naar kantoor  

Verklein je vervoers-voetafdruk, pak de fiets naar kantoor  

Verklein je vervoers-voetafdruk, pak de fiets naar kantoor  

 

 

 

 

In Nederland neemt nog steeds de meerderheid de auto naar het werk. Verklein je vervoers-voetafdruk, doe mee aan de challenge: “Naar kantoor? Stap op en pak de fiets”. Zo verbeter je de luchtkwaliteit en het milieu. Bovendien ga je je fitter voelen en geniet je meer van de natuur om je heen. De lente is nu op zijn mooist!  

Voel je fit
Uit onderzoek (TNO, 2009) blijkt dat werknemers die op de fiets naar werk gaan, een dag minder ziek zijn per jaar (van 8 naar 7 dagen). Hoe vaker men fietst en hoe groter de afstand, de lager het ziekteverzuim. Beweging helpt preventief tegen veelvoorkomende ziekten. Daarnaast zorgt fietsen voor aantoonbare fysiologische effecten op stress en depressie. Mensen die op de fiets naar het werk gaan zijn gelukkiger. Wil je werken aan je gezondheid? Op de fiets naar werk gaan zou een mooie eerste stap kunnen zijn! 

Verklein je impact op het milieu
De milieuvriendelijkste manier van vervoer op lopen na is de fiets pakken. De C02 uitstoot van een fiets is nul! Ook een elektrische fiets die met grijze stroom is opgeladen stoot al 97% minder C02 uit dan de auto. Daarnaast hoef je niet in de file te staan wat de uitstoot van roet en andere vervuilende stoffen verminderd. In 2019 is het aantal files opnieuw gestegen, ten opzichte van het vorige jaar met wel 17%. Voorkom files door de fiets te pakken! 

Stimuleer fietsen bij de werkgever
Bekijk samen met je werkgever hoe het mobiliteitsbeleid van de organisatie verbetert kan worden. Samen met 3PM en BOVAG hebben Natuur & Milieu en Anders Reizen een document opgesteld waarin mogelijkheden worden uitgelegd die werkgevers hebben om fietsen te stimuleren. Download de fietswijzer en stap ermee naar jouw werkgever of ondernemingsraad. Bekijk de fietswijzer op: https://www.andersreizen.nu/fietswijzer/. 

Wil je niet met de fiets omdat het regent?
Dit valt erg mee! Gerard Poels heeft 11 jaar bijgehouden hoe hij nat is gerend op weg naar zijn werk. Bekijk het op: www.hetregentbijnanooit.nl. Hij is slechts in zo’n 10 procent van zijn ritten nat geregend. Voor 90% regent het dus niet! Regent het toch? Dan kan je met een regenpak droog aankomen op de bestemming.