Toekenningen Fonds Verbraaken 2021 

Toekenningen Fonds Verbraaken 2021 

Toekenningen Fonds Verbraaken 2020 

 

 

 

 

De Vereniging Natuur en Milieufederatie Flevoland is de laatste jaren flink gegroeid. Momenteel telt de Vereniging 62 lidorganisaties. Jaarlijks kunnen zij een beroep doen op het NMFFF-Fonds voor  een financiële bijdrage voor hun werk. We zijn verheugd dit jaar vanuit het NMFF-Fonds 5 voorstellen van onze lidorganisaties financieel te kunnen ondersteunen met een extra financiële bijdrage. Het bestuur beoordeelt alle ingediende aanvragen van aangesloten organisaties, Directeur Vera Dam (NMFF): “Inmiddels bestaat onze vereniging uit meer dan 60 lidorganisaties. Veel ideeën van onze leden blijven op de plank liggen door te weinig financiële middelen of doordat een bepaalde expertise ontbreekt. Gelukkig kunnen we via ons NMFF-Fonds Verbraaken elk jaar weer een aantal ideeën verder helpen”.

Het NMFF-Fonds Verbraaken geeft in 2021 de volgende organisaties een financiële bijdrage voor:

  • Nederlandse Bijenvereniging Oost Flevoland: het aanleggen van een perk met drachtplanten in de bijentuin
  • KNVV Lelystad: plaatsen van een zwaluwtil op de Floriade
  • Stichting Participatie het Wisentbos Dronten: herstellen van het monument rond de Vleugelnootboom
  • Landgoed Roggebotstaete: aanschaf van scheppen en handschoenen voor plantactie, onder meer in kader van het project Plan Boom
  • Stichting Dop & Erwt: het plaatsen van een houten hek voor veiligheid van de kinderen
  • Stichting Wijnbouw: het plaatsen van infopanelen op en rond de wijngaard die toelichting geven op de wijze waarop op de Wilde Wijngaard biologisch druiven worden geteeld en de ecologische inrichting in het landschap is uitgevoerd

Met steun vanuit het NMFF Fonds Verbraaken is al veel moois gerealiseerd. Via de website kunt u alle toekenningen en voortgang terugvinden van eerder bekostigde projecten.

Over ons
Natuur- en Milieufederatie Flevoland werkt aan een mooie en duurzame provincie Flevoland: een provincie met een rijke natuur, mooi landschap en een gezond milieu. Een provincie waar we duurzaam wonen en werken, zodat de bewoners van Flevoland van een gezonde leefomgeving kunnen genieten, nu en straks.