Lokale prestatieafspraken betaalbare energielasten: Bouwsteen Energiedisplay

12 april 2023

Lokale prestatieafspraken betaalbare energielasten

Voor de reeks ‘Lokale prestatieafspraken betaalbare energielasten’ heeft het NMFF meegewerkt aan de inhoud van de gids Bouwsteen Energiedisplay. Hier wordt ingegaan op hoe bewoners bij het NMFF een energiedisplay kunnen lenen. De gids is in opdracht van Aedes, Woonbond, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ontwikkeld. Download het exemplaar onderaan deze pagina. 

ENERGIEDISPLAY

Een energiedisplay is een klein apparaat, draadloos verbonden met de slimme meter, waarop je kunt zien hoeveel gas en elektra je op dit moment gebruikt en hoeveel dat kost.

Bewoners kunnen bij het Energieloket van NMFF een energiedisplay lenen. Zij halen deze op bij het Energieloket of op een spreekuur. Zij koppelen de handzame monitor met hulp van een energiecoach aan hun slimme meter. De energiecoach legt uit hoe de bewoner het verbruik van de verwarming of een elektrisch apparaat en de kosten daarvan kan op de monitor volgen.

Vera Dam, directeur NMFF: ‘De twaalf Natuur en Milieufederaties in Nederland zijn medeondertekenaar van het Klimaatakkoord. Wij willen in de praktijk laten zien dat we samen de klimaatdoelen kunnen bereiken.’

DOWNLOAD

Bouwsteen Energiesisplay