Klimaatrapport maant volgens NMFF tot actie

Klimaatrapport maant volgens NMFF tot actie

Klimaatrapport maant tot actie!

 

 

 

 

Het nieuwste klimaatrapport is alarmerend. De CO2-uitstoot is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. En de mens blijkt volgens het rapport ‘onmiskenbaar’ de grootste oorzaak. Het toont de noodzaak tot meer actie ondernemen. Er is ook goed nieuws. Het is nog niet te laat, maar dan moeten we wel nu in actie komen.

Klimaat moet topprioriteit worden bij lokale overheden, en natuurlijk ook bij het nieuwe kabinet. Als Natuur en Milieufederaties roepen we de lokale politiek op om klimaatverandering op hun agenda te zetten. Wij reiken 10 punten aan voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Wat kun je zelf doen, en heeft het zin? Hoe groot is de impact van zonnepanelen, minder vlees eten of de auto laten staan? Vooral de auto laten staan en minder vliegen levert veel op. Het maken van duurzame keuzes bij het reizen, eten, het kopen van kleding en apparaten, en het verwarmen van jouw woning helpt. Zo kunnen we een grote steen bijdragen. We zijn met 17 miljoen mensen in Nederland, en 17 miljoen mensen kunnen een hele grote bijdrage leveren. Doe mee met onze challenge’s, elke week staat een andere challenge klaar. En aan één meedoen, helpt al.

Het klimaatrapport zien we als een steun in de rug voor ons werk. Wederom blijkt dat het erg belangrijk is om samen hard te werken om onze klimaatdoelen te halen voor een leefbare aarde.