Verantwoording
Omdat we trots zijn op wat we doen..
.…houden we je ook graag op de hoogte over wat we precies bereiken en met welke fondsen en middelen. We ontvangen voor onze basisactiviteiten een subsidie van de Provincie en Flevolandse Gemeenten. Jaarlijks leggen we verantwoording af in de jaarrekening en een jaarverslag. Daarnaast krijgen we bijdragen van De Nationale Postcode Loterij en andere fondsen.
CBF
De Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Meer weten over de kwaliteitseisen en de controle door het CBF? Kijk op geefgerust.nl.
Wij mogen het beeldmerk CBF-Erkend Goed Doel gebruiken. Het logo laat zien dat we ons houden aan de regels die gelden voor erkenning door het onafhankelijke Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Erkende goede doelen weten wat ze willen bereiken, hebben hun organisatie op orde en vertellen daar open en begrijpelijk over.
Eens in de drie jaar vindt een uitgebreide hertoetsing plaats door het CBF, terwijl jaarlijks een tussentijdse toetsing wordt gedaan.
ANBI
NMFF is door de belastingdienst aangewezen als een Algemeen Nut Beogende Instelling, ANBI. Dat houdt in dat een gift aan ons aftrekbaar is van het belastbaar inkomen. Maar het mes snijdt aan twee kanten: wij hoeven over een gift ook geen belasting te betalen. Daardoor komen giften aan ons geheel ten goede aan ons werk.
Kijk voor meer informatie op de website van ANBI.
Als ANBI zijn we verplicht om openheid te geven. Hieronder vind je de informatie die voor de ANBI-status van belang is.
Rechtspersoon en doelstelling
De vereniging Natuur en Milieufederatie Flevoland is 1986 opgericht onder de toenmalige statutaire naam Milieufederatie Flevoland. Deze naam is bij de statutenwijziging in 2010 gewijzigd in vereniging Natuur en Milieufederatie Flevoland. De vereniging heeft tot doel de bevordering van een juist beleid ten aanzien van milieu, natuur en landschap, in het bijzonder in de provincie Flevoland en zonodig daarbuiten; dit alles in de meest ruime zin.
Fiscaal nummer
6468275
Bankgegevens
NL35 INGB 0006 9313 98
Kamer van Koophandel
De Natuur en Milieufederatie Flevoland is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland onder nummer 4006 1700. Het adres is: Botter 11-47, 8232 JS Lelystad.
Samenstelling bestuur en directie
Ons jaarverslag en de financiële jaarrekening geven weer wat de samenstelling van bestuur en directie is. Het jaarverslag bevat ook informatie over eventuele nevenfuncties.
Bezoldiging en vergoedingenbeleid
De Natuur- en Milieufederatie Flevoland heeft voor haar medewerkers een arbeidsvoorwaardenbeleid dat gerelateerd is aan de CAO Welzijn. De bezoldiging van de directie is gespecificeerd in de afzonderlijke jaarrekeningen. De bestuursleden ontvangen geen bezoldiging. Ze ontvangen alleen een beperkte vergoeding voor gemaakte onkosten (op basis van declaraties).
Taken en bevoegdheden
Taken en bevoegdheden van het bestuur en de directie zijn vastgelegd in de volgende regelementen:
Beleidsplan
Zie hier ons meerjarenbeleidsplan 2020-2024.
Uitgevoerde activiteiten en financiële verantwoording
Het jaarverslag met een verantwoording van de uitgevoerde activiteiten en de jaarrekening met de bijbehorende financiële verantwoording worden jaarlijks beschikbaar gesteld op onze eigen website en die van het Centraal Bureau Fondsenwerving.
Statuten
Bekijk hier de Statuten van de Natuur en Milieufederatie Flevoland en het directiestatuur.
Klachten en meldingen
Wij doen ons uiterste best om zorgvuldig en integer te werken. Toch kan het gebeuren dat er iets mis gaat. In dat geval kun je gebruikmaken van onze klachtenprocedure of ons meldpunt integriteitsschendingen. Klachten of meldingen kun je telefonisch of schriftelijk doorgeven.
- Wanneer is het een klacht?Een klacht heeft betrekking op onze dienstverlening. Het is bedoeld om aan te geven dat iets niet op een juiste wijze is verlopen, je ontevreden bent, iets hebt gesignaleerd of meegemaakt waarvan je vindt dat het anders had moeten verlopen. Bijvoorbeeld wanneer een brief te laat beantwoord is of je onjuiste informatie over een bijeenkomst hebt ontvangen.
- Wanneer is het een integriteitsmelding?Een integriteitsmelding gaat om ernstige zaken. Integriteitsmeldingen hebben te maken met:
• belangenverstrengeling
• manipulatie van of misbruik van (de toegang tot) informatie
• onverenigbare functies/bindingen/activiteiten
• strafbare feiten binnen werktijd zoals diefstal, verduistering, fraude, corruptie
• strafbare misdragingen buiten werktijd
• verspilling en misbruik van eigendommen
• ongewenst gedrag: agressie, geweld, discriminatie, (seksuele) intimidatie, pesten, stalken etc.