Marker Wadden wint Groene Pluim 2017

14 februari 2017

De Marker Wadden heeft dit jaar de Groene Pluim gewonnen van Natuur- en Milieufederatie Flevoland. De pluim is aan Natuurmonumenten overhandigd door provinciaal gedeputeerde Michiel Rijsberman. De prijs van Natuur- en Milieufederatie Flevoland wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze inzet voor een groen Flevoland. Dit keer was het thema  ‘Duurzaam Toerisme in Flevoland’, geïnspireerd door het internationale VN-jaar voor duurzaam toerisme.

Vera Dam, directeur Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF): “De Marker Wadden dragen bij aan het ecologische herstel van het Markermeer, en tegelijk voegen ze een nieuwe recreatieve bestemming toe aan Flevoland. Kortom, een nieuwe toplocatie voor duurzaam toerisme en een prachtige ambassadeur voor Flevoland!”

In totaal zijn 10 Flevolandse personen en organisaties genomineerd, vanwege de bijzondere bijdrage die ze leveren aan het stimuleren van duurzaam toerisme in Flevoland. Klik hier voor alle genomineerden.

De Groene Pluim
De wisselbokaal Groene Pluim is  ontworpen door de Flevolandse kunstenaar Vincent van Ginneke. Vorige keer won Peter Kouwenhoven de Groene Pluim.

Lees ook:

2016 Peter Kouwenhoven
2015 Stichting Zelfbeheer Hoekwierde
2014 Roggebotstaete